درمان حسادت

درمان حسادت

حسادت جانوری است بی رحم که روح و روانمان را تصاحب می کند. حسادت از صفات طبیعی در وجود هر فرد است اما اگر جنبه افراطی به خود بگیرد دامن گیر شده و بسیار آسیب رسان است. معمولاً فرد حسود زیر بار نمی رود که خود چنین حسی را تجربه کرده است. گام های طلایی رهایی و درمان حسادت را بررسی می کنیم.

حسادت چیست و چه آثاری دارد؟

حسادت یک روش محافظت از خود است. مثلاً وقتی فردی در امری موفق می شود ما نمی توانیم برای او خوشحال باشیم و به نوعی دچار غبطه می شویم. از سوی دیگر سعی می کنیم با رفتارهایی حسودانه به نوعی خودمان را آرام کنیم. مثلاً فرض کنید شما و دوستتان هر دو یک رشته تحصیلی را مطالعه کنید و حالا دوستتان در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول به کار است در صورتی که از نظر درسی شما قوی تر بودید. در چنین شرایطی قطعاً احساس ضعف می کنید و این روال را حق خود نمی دانید. احساس حسادت برای افرادی که زمان زیادی را در رسانه های اجتماعی سر می کنند، بسیار زیاد است. این افراد در دنیایی زندگی می کنند که فکر می کنند همیشه عقب هستند و به نوعی موفقیت و خوشبختی از آنها دور است. مثلاً به سطح زندگی بازیگران نگاه می کنند و یا نوع درآمدزایی ورزشکاران برایشان دردسرساز است. رتبه بندی اجتماعی موضوع بسیار مهمی است که در خصوص حسادت بررسی می شود. اینکه از رتبه اجتماعی خود راضی نباشیم و یا فکر کنیم فرد دیگری حق ما را پایمال کرده است. حسادت یک پاسخ طبیعی محسوب می شود اما پاسخی ناسالم!

روش های درمان حسادت

اولین کار برای درمان حسادت این است که آن را بپذیریم. حسادت امری طبیعی است و اتفاق می افتد بهتر است در این حس با خودمان صادق باشیم و قبول کنیم که چنین حسی در ما وجود دارد. در واقع باید قبول کنیم که در برابر موفقیت دیگران کمی آزرده می شویم و حس منفی پیدا می کنیم. گام دوم این است که بهتر است از مقایسه خود با دیگران پرهیز کنید اینکه بخواهید مدام خود را با دیگران مقایسه کنید شما را از پا در می آورد. بهتر است به خود یادآوری کنید که هر شخصی راه متفاوتی را در زندگی دارد و انتخاب روش زندگی بر اساس نقاط قوت و ضعف افراد صورت می گیرد. در واقع این موضوع یک تعریف واحد ندارد. ارزش هر فرد بدون نیاز به حس برتری نسبت به دیگری بررسی می شود و قابل احترام است. روش دیگر این است که از حسادت برای خود یک انگیزه بسازید. حسادت زمانی رخ می دهد که فردی کاری را انجام داده است که شما به هر دلیل نتوانسته اید آن را انجام دهید. به همین روال بهتر است با خود بگویید اگر شخص دیگر از عهده این کار برآمده، من هم میتوانم و از این رو حسادت را یک برگه برنده برای خود بدانید و از آن الهام بگیرید. بهتر است دست از تحقیر خود بردارید. تحقیر هرگز نمی تواند نتیجه بخش باشد. عادت به تعریف کردن از دیگران بخش مهمی از روش های درمان حسادت محسوب می شود. اینکه بتوانید از موفقیت های کوچک تعریف کنید، اخلاق تعریف کردن را در ذهن شما زنده نگه می دارد. بهتر است یاد بگیرید که از خوشحالی دیگران خوشحال شوید و به نوعی استرس کمتری به خود وارد کنید.

تمرین برای رفع حسادت

گام اولی که برای رفع حسادت انجام می شود این است که اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. مثلاً واقع بین باشید و در مورد احساس حسادت در وجود خود حس درستی داشته باشید. حسادت در کل یک پروسه زودگذر است اما برای افراد گاه آنقدر شدید می شود که شادی و نشاط از آنها گرفته می شود و برای جلوگیری از نابودی روح و روان باید تمرین کنید که اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. شناسایی قابلیت ها موضوع دیگری است که باید بررسی شود. بهتر است یک سری توانایی ریز و درشت در خودتان را بشناسید و سعی کنید به آنها بها دهید و به اوج گیری این توانایی کمک کنید. مهم نیست که توانایی شما چقدر کوچک است بهتر است به آن اهمیت داده شود. اعتراف به خوشبختی بخش مهمی از درمان حسادت است. کارشناسان می گویند افراد باید بتوانند برای خوشبختی خود ارزش قائل باشند و این بخشی از روند زندگی است. خوشبختی واژه ای است که بسیاری از افراد از آن فرار می کنند و فکر می کنند فرد دیگری خوشبخت است و خودشان همیشه عقب تر از خوشبختی هستند اما اگر به موارد کوچک زندگی ترتیب اثر داده شود در واقع رویکرد خوشبختی به فرد داده می شود. مقایسه کردن بدترین انتقامی است که از خودتان می توانید بگیرید. بهتر است از مقایسه کردن دست بردارید و سعی کنید استعداد و توانایی خودتان را بسنجید. اگر فردی کاری را بهتر از شما انجام داد نگران نباشید و سعی کنید حس اعتماد را در خود به رشد برسانید. بهتر است حسرت زندگی افراد را نخورید و بدانید که انچه به ظاهر دیده می شود در داخل متفاوت است. شکرگزاری از دیگر موارد مهم درمان حسادت است، بابت داشته هایتان هرچقدر کم شکرگزار باشید این روش ناخودآگاه شما را از حسادت دور می کند و سبب می شود تلاش بیشتری کنید. موضوع مهم دیگر این است که بازنگری ایده آل های زندگی می تواند به شکل قابل قبولی بررسی شود. مثلاً اینکه دلیل و ریشه حس حسادت را پیدا کنید. اینکه دقیقاً می خواهید چکار کنید و چقدر به هدف خود نزدیک هستید. اینکه ایده آل های شما به چه صورت است و چقدر می تواند نتیجه بخش باشد.

حسادت از دید روانشناسی

روانشناسان تکاملی زمان زیادی برای تحقیق در زمینه حسادت صرف کرده اند و ادعای زیادی نیز در این زمینه از سوی این افراد دیده می شود. نتیجه گیری های صورت گرفته از دید روانشناسی خود رویکرد تکاملی دارد. از دید روانشناسان یک مجموعه مشخص از مدارهای مغزی وجود دارد که برای واکنش های حسادت اختصاص داده شده است. به طوری که مردان نسبت به خیانت جنسی اغلب حسادت بیشتری دارند این در حالی است که زنان در راستای خیانت عاطفی رویکرد حسادتی دارند. تلاش هایی که از سوی محققان صورت گرفته است مشخص می کند که کشف تفاوت های جنسیتی در بین زن و مرد مشکل ساز است و در نهایت منجر به حسادت می شود. تفاوت های جنسیتی در هر صورت نقش زیادی دارد و رویکرد تخصصی را در بر می گیرد. حسادت دلایل مختلفی دارد که از اصول روانشناسی تبعیت می کند. حسادت به دلیل اختلال شخصیت ناامن یکی از عوامل مهم محسوب می شود. احساس عدم امنیت یکی از شایع ترین علت حسادت محسوب می شود. این حس به طور کلی سبب می شود که فرد در مکالمات خود اغلب عقده حقارت داشته باشد و در رویکرد روانشناسی بالینی به عزت نفس پایین ختم می شود. موضوع دیگر این است که مرد حسود اغلب در روابط عاشقانه ای که دارد احساس ناامنی می کند. به این ترتیب توانایی حفظ جذابیت برای همسرش را ندارد. این رویکرد به صورتی است که فرد فکر می کند جذابیت برای همسرش در طولانی مدت را ندارد و به طور کلی خود را بی ارزش تلقی می کند. احساس ناامنی در مورد زنان و مردان به شکل مطلق دنبال نمی شود. مثلاً زن های موفق زیادی دیده می شود که از حسادت رنج می برند، به طوری که از نظر مالی و شغلی بسیار توانمند هستند اما در روابط عاشقانه خود دچار حسادت شده اند. مشخص است که احساس ناامنی در این افراد دردسرساز می شود و البته که او در برقراری روابط عاشقانه به شدت دچار حسادت شده و خود را ضعیف می داند.

برخورداری از خدمات مشاوره برای درمان حسادت

برای درمان حسادت می بایست روش های علمی را دنبال کنید. شما می توانید با مرکز مشاوره به شماره 02188881984 تماس بگیرید و روش های درمان حسادت را توسط دکتر لیلا جبلی در زندگی خود مرور کنید به این ترتیب تاثیرات نامناسب حسادت از شما دور می شود.

شماره روانشناس و مشاور

مطالب پیشنهادی مرتبط با این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.