افکار منفی

افکار منفی

افکار منفی یکی از مشکلات و دغدغه های اساسی در بین بسیاری از اشخاص در جامعه است. این موضوع بخش قابل توجهی از تفکر شخص را درگیر خود کرده و در صورت دامن زدن به این تفکرات که به نام نشخوار فکری در مباحث تخصصی روانشناسی مطرح می شود می تواند زمینه ساز بیماری هایی همچون افسردگی مزمن شود. اگر شما نیز درگیر این موضوع هستید پیشنهاد می کنیم این مقاله را بصورت کامل مطالعه نمایید تا بهترین راهکار ممکن برای رفع این مشکل به شما ارائه شود.

افکار منفی چیست

افکار موجود در ذهن تا حد بسیار بالایی شخصیت و الگوی رفتاری انسان را شکل می دهد. عوامل وراثتی و اکتسابی مانند ژن، خانواده، دوستان و بسیاری از موارد دیگر در تعیین شکل و ذهنیت کلی ما تاثیرگذار هستند. منفی نگری می تواند زمینه ساز بیماری های روحی و روانی و عدم موفقیت در زندگی شود. برای مثال افکار منفی بواسطه پیش داوری نادرست، زمینه شکست و عدم موفقیت را قبل از انجام کاری به شخص القا می کند و این موضوع تاثیر بالایی در عدم دستیابی به اهداف دارد.

ریشه یابی افکار منفی

افکار منفی یکی از بیماری های فکری است که می بایست با کمک روانشناس آنرا درمان کرد. همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین اقدامات در درمان یک بیماری، تشخیص آن است. در علم روانشناسی نیز ریشه یابی یکی از مهمترین اقدامات در جهت درمان می باشد. روانشناس با بکارگیری روشهای تشخیص و ریشه یابی، دلایل بوجود آورده تفکرات نادرست در شخص را بدست آورده و بر اساس آنها راهکار درمانی ارائه می دهد. صداقت شخص با روانشناس نیز اهمیت بسیار بالایی در تشخیص و ریشه یابی دارد.

درمان افکار نادرست

در علم روانشناسی تلاش های بسیاری برای بهبود وضع زندگی اشخاص صورت گرفته است. تحقیقات و پژوهش های صورت گرفته در روانشناسی موجب پدیدآمدن روشهای علمی و اصولی برای درمان مشکلات شده که برای افکار منفی نیز این موضوع صادق است. در بین روشهای متداول برای درمان ریشه ای افکار منفی و به تبع آن جایگرینی افکار مثبت، روش توقف فکر (Thought stopping) یکی از بهترین راهکارها برای از بین بردن تفکرات نادرست می باشد.

تکنیک توقف فکر یا Thought stopping

روانشناس با کمک تکنیک توقف فکر به مراجعه کننده می آموزد که بتواند بصورت ارادی افکار منفی ایجاد کند و به این طریق میزان اضطراب خود را بالا ببرد. در ادامه با یک نشانه مانند صدای برخورد خودکار به میز، شخص بلافاصله افکار مثبت را جایگزین افکار نادرست می کند. با تکرار این روش تحت نظارت کامل مشاور روانشناس، شخصی که با مشکل افکار منفی روبروست می تواند این بیماری را درمان کرده و شخص مثبت اندیشی باشد. اگر شما نیز این مشکل را دارید پیشنهاد ما این است هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکل اقدام نمایید.

مشکلات ناشی از افکار منفی

این موضوع می تواند مشکلات بسیاری را برای فرد بوجود آورده و زمینه بروز مشکلات روحی و روانی دیگر مانند استرس، اضطراب، وسواس، افسردگی و ده ها مورد دیگر شود. عمده مشکلات ناشی از افکار منفی بشرح زیر است:

  • عدم وجود آرامش در زندگی
  • گرایش فرد به انزوا و در نتیجه افسردگی
  • بوجود آمدن حس ترس و نگرانی مزمن
  • عدم امکان رویارویی با حقیقت های زندگی
  • کاهش اعتماد به نفس و افزایش احتمال شکست
  • و ده ها مورد دیگر …

دوری از افکار منفی با داشتن امید به زندگی

امید به زندگی یکی از شاخص های مهم در زندگی انسان ها است که به طور متوسط طول عمر مفید آنها را به نمایش می گذارد. هر چقدر وضعیت بهداشتی و شرایط رفاهی انسان ها رو به بهبود رود، میزان امید به زندگی در آنها نیز افزایش می یابد. یکی از دلایل طولانی تر بودن عمر زنان نسبت به مردان، وجود قوی تر این شاخص در بانوان است. به همین دلیل امید به زندگی از اهمیت بسیار بالایی در زندگی اجتماعی و شخصی انسان ها برخوردار است.

اهمیت امید به زندگی در انسان ها

امید به زندگی یکی از اصول مهم برای موفقیت در زندگی است امیدوار بودن این احساس را در انسان به وجود می آورد که، با تلاش می تواند به خواسته هایش دست پیدا کند. همچنین می تواند انگیزه انسان را برای دست یابی به اهدافش تقویت نماید. امید داشتن در زندگی علاوه بر سلامت روانی به حفظ سلامت جسمی افراد نیز کمک می کند.
زندگی مسیری پر از مشکلات و پستی و بلندی است. که افراد برای گذران آن نیاز به صبر و قدرت زیادی دارند. در زندگی هر فردی شرایطی پیش خواهد آمد، که بدون داشتن امید گذر کردن از آن مرحله کاری نسبتا دشوار است. بنابراین امید در زندگی یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای عبور از مشکلات است. امید در زندگی همانند نیرویی است که شما برای انجام یک کار به آن نیاز دارید.
به طور کلی افرادی که در زندگی امید ندارند، ترجیح می دهند بدون هیجان ترین کار را انجام دهند و برای رسیدن به اهدافشان هیچگونه تلاشی نکنند. اما افرادی که در زندگی امید دارند، هر گونه سختی و چالشی را برای رسیدن به اهدافشان تحمل می کنند.

نقش امید به زندگی در سلامت انسان

امید داشتن در زندگی به معنای زنده نگه داشتن احساسات خوب در انسان است. به همین دلیل وجود امید به زندگی در هر فردی می تواند او را از ابتلا به بیماری های روانی به خصوص افسردگی حفظ نماید. شاید این جمله را زیاد شنیده باشید که، انسان با امید زنده است. این به معنای این است که، ناامیدی می تواند منجر به افسردگی های شدید و در نهایت خودکشی برخی از افراد شود. به طور کلی امید به زندگی در حفظ سلامت جسمی افراد نیز بسیار موثر است. امید می تواند در درمان بسیاری از بیماری های جسمی نیز موثر واقع شود. بسیاری از تحقیقات پزشکی ثابت کرده است که امید می تواند نقش بسیار قدرتمند و موثری در درمان سرطان داشته باشد. افرادی که به زندگی امیدوار هستند در صورت شنیدن بیماری خود، روحیه خود را از دست نمی دهند و برای درمان بیماری تلاش می کنند. از طرفی بیماران امیدوار در صورت شکست در درمان، راه دیگری را برای درمان امتحان می کنند.

جمع بندی نهایی

توجه داشته باشید که هر مشکلی می بایست بصورت ریشه ای درمان شود و درمان مقطعی یک مشکل ممکن است زمینه ساز بروز مشکلات دیگر شود. اگر شما نیز با مشکل تفکرات منفی روبرو هستید می توانید با ما در تماس باشید و زمان مراجعه برای خود رزرو نمایید. برای مشاهده اطلاعات تماس بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تماس با ما

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.