فاند تحصیلی

فاند تحصیلی

اکثر افراد با واژه بورسیه آشنا هستند و وقتی این کلمه به گوششان می رسد، ناخود آگاه در ذهنشان تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان ممتاز را تجسم می کنند. اما بایستی بدانیم که بورسیه در واقع برخورداری از امتیاز دریافت هزینه های تحصیل در خارج از کشور توسط دانشگاه ها و ارگان های دولتی و موسسات بین المللی می باشد. به عبارتی افرادی که موفق می شوند برای تحصیل در خارج از کشور پذیرش بگیرند؛ برای تامین تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل خود نیز می توانند بورس دریافت نمایند و شامل دریافت فاند تحصیلی شوند.

فاند تحصیلی چیست؟

در حالت کلی به کمک هزینه های دریافتی برای تحصیل، فاند تحصیلی گفته می شود که بورسیه یکی از انواع فاند است.

دانشجویان پذیرش شده در دانشگاه های خارج از کشور، در صورت داشتن شرایط لازم می توانند قبل از مهاجرت تحصیلی اقدام به دریافت فاند تحصیلی نموده و بنابه وضعیت تحصیلی و رتبه علمی خود از انواع فاند بهره مند گردند. البته لازم به ذکر است که تعداد فاند های ارائه شده به دانشجویان محدود بوده و اغلب برای مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری در نظرگرفته می شود. بنابراین برای دریافت فاند تحصیلی، رقابتی بین دانشجویان از لحاظ رتبه بندی علمی و رزومه تحصیلی وجود دارد.

انواع فاند تحصیلی

در دسته بندی انواع فاند بایستی بدانیم که تفاوت اساسی آنها در میزان پوشش دهی مخارج تحصیلی است. به بیان دیگر برخی از فاند ها تنها بخشی از هزینه های تحصیل از جمله شهریه دانشگاه و هزینه کتب درسی را تامین می کند. اما در مواردی از فاندها نیز علاوه بر شهریه دانشگاه و هزینه کتب؛ هزینه خوابگاه، بیمه، هزینه های مربوط به کارهای اقامت و سفارت و حتی هزینه بلیط های مسافرتی فرد نیز به وی پرداخت می شود.

بنابراین تفاوت های اساسی بین انواع فاند وجود دارد. برای دریافت راهنمایی های لازم در ارتباط با نحوه دریافت فاند و انجام فرآیند های مربوطه می توانید با شماره 02188881984 تماس حاصل نموده و همچنین برای بهره مندی از مشاوره قبل از انتخاب و تصمیم گیری نهایی میتوانید با خانم دکتر لیلا جبلی در ارتباط باشید.

انواع فاند به صورت زیر دسته بندی می شوند:

فاند تحصیلی بدون نیاز به انجام فعالیت های جانبی شامل

  • فول فاند (Full Fund)
  • پارشال فاند (Partial Fund)
  • اسکالر شیپ (Scholarship)

اسکالرشیپ وابسته به لیاقت دانشجو (Merit-based)
اسکالرشیپ وابسته به مهارت دانشجو (Career-specific)
اسکالرشیپ وابسته به نیاز دانشجو (Need-based)
اسکالرشیپ وابسته به وضعیت خاص دانشجو (Student-specific)
اسکالرشیپ مختص بانوان (Women scholarship)
اسکالرشیپ مختص پژوهش (Fellowship)

فاند تحصیلی با انجام فعالیت های جانبی

  • دستیار تحقیق (RA)
  • دستیار تدریس (TA)
  • کارآموزی (Internship)
  • جایزه تحصیلی (Awards)

فاند تشویقی

  • حذف شهریه تحصیلی (Tuition Waiver)
  • وام تحصیلی (Loans)

گرنت (Grants)

سلف فاند (Self Fund)

بررسی انواع فاند

فول فاند چیست؟

همان طور که از نام آن پیداست؛ در این نوع فاند، کلیه هزینه های تحصیلی و اقامتی دانشجو به وی اعطا می گردد. هزینه هایی از قبیل شهریه دانشگاه، خرید کتب درسی، خوابگاه، تغذیه، بیمه و هزینه های درمانی، هزینه های مربوط به دریافت ویزا و اقامت و حتی هزینه بلیط یک سفر رفت و برگشت نیزبه وی پرداخت می گردد. با توجه به امتیازاتی که این فاند برخوردار است دریافت آن بسیار رقابتی و دشوار بوده و فرد بایستی از هر لحاظ شایستگی کسب این فاند را دارا باشد. رتبه تحصیلی بالا، بالا بودن نمره مدرک زبان تافل یا آیلتس، داشتن مقالات پژوهشی معتبر در سوابق تحصیلی (از جمله مقالات ISI)، ارائه تائیدیه از جانب اساتید معتبرو به طور کلی داشتن رزومه تحصیلی درخشان در دریافت این فاند الزامی می باشد. لازم به ذکر است این فاند اغلب به دانشجویان دکتری و فوق دکتری که در زمینه مهم و خاصی مشغول به تحقیق و پژوهش اند، تعلق می گیرد.

پارشال فاند چیست؟

در این نوع فاند، برخلاف فول فاند تنها جزء یا بخشی از هزینه های تحصیل و اقامت متقاضی تامین می گردد و بایستی سایر هزینه ها را خود فرد بپردازد. دریافت این فاند نیز بستگی به دارا بودن رزومه پربار تحصیلی است. برخی مواقع این فاند به صورت تخفیف در مبلغ شهریه و یا پرداخت هزینه های زندگی فرد ارائه می گردد. بدیهی است دریافت پارشال فاند نسبت به فول فاند آسان تر بوده و شانس بیشتری در برخورداری از آن خواهید داشت.

اسکالر شیپ ها

همان طور که در دسته بندی انواع فاند اشاره شد؛ اسکالرشیپ ها انواع مختلفی دارند. بزرگترین و متداول ترین نوع فاند ارائه شده به دانشجویان در این دسته قرار می گیرد که اکثر متقاضیان بنابه به رتبه بندی علمی می توانند از آن بهره مند شوند. از جمله الزامات بهره مندی از این فاند، سابمیت مقاله است. در واقع بایستی بتوانید موفق به پذیرش و چاپ مقاله خود در مجلات معتبر شوید. این فاند توسط سازمان ها و ارگان های مختلف به صورت ترمی به افراد اعطا می گردد و میزان مبلغ ارائه شده نیز متفاوت است.

انواع اسکالرشیپ عبارتند از:

  • اسکالرشیپ وابسته به لیاقت دانشجو: طبق توانایی های آکادمیک، ورزشی و هنری فرد ارائه می گردد.
  • اسکالرشیپ وابسته به مهارت دانشجو: داشتن مهارت اختصاصی و فعالیت در یک زمینه مشخص در دریافت فاند تاثیرگذار خواهد بود.
  • اسکالرشیپ وابسته به نیاز دانشجو: طبق نیاز مالی متقاضیان و توان پرداختی آنها ارائه می شود.
  • اسکالرشیپ وابسته به وضعیت خاص دانشجو: شرایط اختصاصی افراد از جمله مذهب، نژاد و خانواده تعیین کننده دریافت فاند است.
  • اسکالرشیپ مختص بانوان: جنسیت در دریافت فاند موثر خواهد بود.
  • اسکالرشیپ مختص پژوهش یا فلوشیپ: این فاند به دانشجویان مقاطع دکتری و بالاتر جهت فعالیت مشترک بین دانشجو و دانشگاه بر روی پروژه اختصاصی، ارائه می گردد.

دستیار تحقیق (Research Assistant)

یکی از روش هایی که می توان از طریق آن فاند تحصیلی دریافت نمود، دستیاری تحقیق یا پژوهش است. بدین گونه که دانشجویان (اغلب دانشجویان دکتری) با مشارکت در انجام فعالیت های پژوهشی اساتید و کمک به آنان در روند تحقیقاتشان با اقداماتی همچون نوشتن یا ویرایش مقاله، انجام آزمایشات، برنامه نویسی، شرکت در همایشات و… به عنوان دستیار استاد مشغول به کار می شوند و در قبال آن کمک هزینه تحصیلی دریافت می کنند. به عبارتی در مقابل کاری که انجام می دهند، از طرف دانشگاه و استاد حقوق دریافت می کنند. برای استفاده از این امتیاز، دانشجویان می توانند پروژه دکتری خود را با تحقیقات استاد راهنما تطابق داده و به طور همزمان با پیشبرد اهداف استاد، بر روی پروژه خود نیز کار کنند.

دستیار تدریس (Teaching Assistant)

از دیگر روشهایی که می توان با انجام فعالیت های جانبی در کنار تحصیل، فاند دریافت نمود؛ دستیاری تدریس است. چنین فردی موظف است به جای اساتید کارهایی از جمله برگزاری کلاس حل تمرین، تصحیح اوراق امتحانی، عهده دار بودن مسئولیت آزمایشگاه و رفع اشکالات درسی دانشجویان مقاطع پایین تر را برعهده بگیرد. استاد و دانشگاه نیز بایستی در قبال این فعالیت ها مبلغی را به عنوان کمک هزینه تحصیلی به وی بپردازند. بایستی بدانیم که از الزامات دستیاری تدریس، تسلط به مکالمه زبان انگلیسی است.

کارآموزی

از جمله فعالیت های جانبی که دانشجویان می توانند به هنگام تحصیل به آن پرداخته و حقوق دریافت نمایند؛ گذراندن دوره های کارآموزی است. با وجود اینکه حقوق دریافتی نسبتا اندک بوده و پاسخگوی هزینه های سنگین تحصیل در خارج از کشور نخواهد بود؛ اما از مزیت های آن این است که می توان در زمینه تحصیلی خود تجربه کسب نمود. دوره های کارآموزی توسط شرکت ها و موسسات متمایز از دانشگاه برگزار گردیده و کارآموزان از بین دانشجویان واجد شرایط انتخاب می گردند.

جوایز تحصیلی

همان طور که از نام این فاند پیداست، به دانشجویانی که در طول تحصیل به موفقیت های علمی، کسب نمرات بالا، رتبه برتر و مواردی از این قبیل دست یابند؛ جوایز نقدی و یا غیر نقدی تعلق می گیرد. بنابراین این امتیاز نصیب دانشجویان ممتاز شده و امکان جذب آنان توسط شرکت ها و موسسات خاص و پرداخت جوایز بیشتر نیز برای آنها وجود خواهد داشت.

فاند تحصیلی تشویقی

این فاند به دو صورت حذف شهریه و یا پرداخت وام به دانشجویان ارائه می گردد. برای کاهش هزینه های تحصیل می توان از دانشگاه درخواست تخفیف در مبلغ شهریه و یا در صورت امکان درخواست چشم پوشی از کل مبلغ شهریه را نمود. درخواست ارائه شده بنابه صلاح دید و قوانین دانشگاه و بررسی وضعیت مالی دانشجو برای وی اعمال میگردد. در این نوع فاند مبلغی به خود شخص داده نمی شود بلکه وی از پرداخت بخشی از هزینه ها معاف می گردد.
در حالت دیگر دانشجو می تواند از دانشگاه درخواست دریافت وام نماید و بخشی از هزینه های تحصیلی خود را با وام دریافتی پرداخت نماید. برخلاف سایر فاند ها، وام تحصیلی بایستی بازپرداخت گردد و به هنگام دریافت وام نیز فردی به عنوان ضامن به دانشگاه معرفی شود.

فاند تحصیلی گرنت

موسسات خیریه، سازمان های دولتی و یا دانشگاه به دانشجویانی که از شرایط خاص جسمانی (برای مثال افراد دچار معلولیت) برخوردارند و یا از قومیت ها و کشورهای خاص مشغول به تحصیل اند؛ مبالغی را به عنوان کمک هزینه تحصیلی اعطا می کنند. این فاند هر ساله نیاز به تمدید داشته و مقدار آن نیز نسبت به اکثر فاند ها کمتر است.

فاند تحصیلی سلف فاند

یکی دیگر از انواع فاند ها که می توان گفت با سایر فاند ها متفاوت است، سلف فاند است. برخلاف سایر فاند ها که همه و یا بخشی از هزینه های تحصیلی از جانب دولت و یا دانشگاه پرداخت می گردد؛ در این فاند خود شخص یا افراد خانواده وی و یا یک حامی مالی موظف به پرداخت همه هزینه های تحصیلی و اقامتی فرد است. این مورد مختص افرادی است که از لحاظ مالی تامین بوده و محدودیتی در پرداخت هزینه ها ندارند. واضح است که تحصیل در خارج از کشور با برخورداری از این نوع فاند راحت تر و سریع تر از همه موارد است. از دیگر مزایای سلف فاند، امکان اخذ ویزای اقامت دائم درآن کشور بعد از اتمام تحصیلات است. ضروری است بدانیم که معرفی حامی مالی به دانشگاه و اثبات توانایی پرداخت تمامی هزینه ها، از ملزومات این مورد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.