درمان اضطراب

درمان اضطراب

اختلال اضطراب، جزو یکی از اختلالات روان است که زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. شخصی که از اختلال اضطراب رنج می برد به سختی می تواند روز خود را پشت سر بگذارد و هر لحظه از روزمرّه گی هایش آمیخته با این اختلال است. علائمی مانند عصبی بودن ، حملات عصبی پانیک ، ترس ، تعریق و بالا بودن ضربان قلب از نشانه ها ی وجود این اختلال است. اختلال اضطراب سلامت روان و جسم شخص را تحت تاثیر قرار می دهد و در طولانی مدت بیماری های جسمی را در فرد ایجاد می کند بنابراین برای درمان آن باید هرچه سریع تر اقدام کرد. درمان اختلال اضطراب امکان پذیر بوده اما نیازمند روانشناس کاربلد و با تجربه است.

اختلال اضطراب چیست

اختلال اضطراب نوعی شرایط خاص روانی است که فردِ دارای این اختلال ، به اتفاقات و موقعیت هایی که در زندگی اش پیش می آید ، با ترس و وحشت پاسخ می دهد. این اشخاص ممکن است با علائم فیزیکی نیز اضطراب خود را نشان دهند مانند عرق کردن و بالا رفتن ضربان قلب. داشتن اضطراب و استرس درهمه طبیعی ست و همه ما ممکن است به هنگام مواجهه با مشکلات زندگی ، دچار اضطراب شویم. همچنین وجود حس استرس و اضطراب در بسیاری از موقعیت ها به نفع شخص است ؛ این حس به ما کمک می کند تا خطر را تشخیص دهیم و تمرکز کنیم تا خطر را رفع کرده و سلامت بمانیم. اما اختلال اضطراب چیزی فراتر از یک استرس ساده است. اختلال اضطراب زمانی اتفاق می افتد که:

  • اضطراب بر عملکرد ما در کار های روزمره تاثیر بگذارد.
  • زمانی که چیزی احساسات ما را تحت تاثیر قرار می دهد ، بیش از اندازه واکنش نشان دهیم.
  • توانایی کنترل کردنِ حسِ استرس و اضطراب را نداشته باشیم.

دلایل ایجاد اختلال اضطراب

درمان اضطراب

دلایل بسیاری برای بوجود آمدن این اختلال وجود دارد اما میتوان گفت ساختار ژنتیکی به همراه شرایط اجتماعیِ زندگیِ شخص ، همراه باهم ، منجر به ایجاد این اختلال می شوند. احتمال ابتلا به اختلال اضطراب برای اشخاصی که دارای موارد زیر هستند، بیشتر است:

  • افرادی که شخصیت خجالتی و کمرویی دارند و از موقعیت ها و آدم های جدید دوری می کنند.
  • در دوران کودکی یا حتی بزرگسالی خود ، اتفاقی بزرگ و پر استرس را تجربه کردند.
  • سابقه خانوادگی در داشتن اختلال اضطراب و یا باقی بیماری های روانی را دارند.
  • شرایط خاص فیزیکی دارند مانند بیماری های مربوط به تیروئید و یا قلب.

اختلال اضطراب بیشتر در زنان به وجود می آید. تحقیقات برای پیدا کردن علت این موضوع همچنان ادامه دارد اما گمان می رود بخاطر تفاوت هورمون ها و سیکل قاعدگی آنها میباشد. البته این احتمال نیز وجود دارد که زنان به نسبت مردان ، کمتر برای درمان اضطراب خود اقدام می کنند.

شناخت انواع مختلف اضطراب در جهت درمان

انواع مختلفی از اختلال اضطراب وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

اختلال اضطراب عمومی

به زمان هایی گفته می شود که فرد بیش از حد نرمال احساس اضطراب و استرس کند حتی زمانی که دلیلی برای بوجود آمدن حس اضطراب وجود ندارد.

حملات پانیک

حملات پانیک یا عصبی در زمانی که شما حس اضطراب می کنید اتفاق می افتد. این نوع از اختلال اضطراب نسبت به بقیه قوی تر و حساس تر هستند. حس اضطراب ، ترس و وحشت می تواند بطور ناگهانی و دور از انتظار سراغ شما بیاید یا میتواند در زمانی که جان شما در خطر است اتفاق بیافتد. در حملات پانیک ، شما ممکن است تعریق شدید و بالا رفتن شدید ضربان قلب را داشته باشید جوری که بتوانید آن را حس کنید ، درد در قفسه سینه و احساس خفگی را تجربه کنید.

فوبیا یا ترس های شدید

فوبیا یا ترس های شدید به مواردی گفته می شود که شخص از موقعیت های خاص یا وسیله های خاص به شدت می ترسد و نمیتواند حس ترس خود را کنترل کند.

اضطراب جدایی

اضطراب جدایی می تواند در روابط متفاوتی مثل مادر- فرزندی ، جدایی از همسر ، جدایی از دوستان و غیره اتفاق بیافتد.

تاثیرات اختلال اضطراب

اختلال اضطراب بر سلامت روان و جسم فرد تاثیر می گذارد. فرد دارای این اختلال ممکن است کابوس های شبانه را بطور متعدد ببیند ، حملات پانیک را تجربه کند ، دچار وسواس فکری شود و به طور مرتب به خاطرات نا خوشایند گذشته خود رجوع کند. آنها نمی توانند آرامش خود را حفظ کنند ، دچار اختلال های خواب می شوند و به طور وسواس گونه می خواهد خود را بشویند و تمیز کنند.

درمان اختلال اضطراب

قدم اول درمان ، تشخیص دادن این اختلال است. برای تشخیص قطعی و درست باید به روانشناس خوب و با تجربه در زمینه وسواس و اضطراب مراجعه کنید تا بتواند بر اساس موقعیت شما درمان لازم و صحیح را ارائه دهد. باید در نظر داشته باشید که اختلال اضطراب چیزی نیست که با نادیده گرفتن آن ، از بین برود ؛ شما حتما نیازمند درمان تخصصی آن هستید. با تشخیص روانشناس متخصص شما ممکن است نیاز به دارو درمانی ، رفتار درمانی – شناختی و تمرینات نوروفیدبک داشته باشید.

باید بدانید که درمانی که روانشناس شما انتخاب می کند تنها برای بهبود بیماری شما بوده و با تلاش و انجام تمرینات بطور مداوم و مرتب نتیجه لازم و دلخواه را خواهید دید و اختلال شما تا حد بسیار بالایی درمان خواهد شد.

شماره روانشناس و مشاور

مطالب مرتبط: نحوه مقابله با استرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.