اختلال شخصیت مرزی چیست؟

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی (به انگلیسی: Borderline personality disorder) یکی از صدها نوع مشکلات روحی روانی است که جزو موارد با درجه اهمیت بالا محسوب می شود و می بایست هر چه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام کرد. باید توجه داشت برای برخی از اختلالات روحی روانی لازم است جلسات مشاوره و روان درمانی متعددی برگزار گردد تا درمان کامل صورت پذیرد. باید پذیرفت اختلالات و مشکلاتی که در طول سال ها و دهه ها به وجود آمده است با یک یا دو جلسه مشاوره قابل رفع نیست و انتظار می رود مراجعین محترم، شکیبایی لازم را برای درمان موثر داشته باشند. علاوه بر اختلال شخصیت مرزی، اختلالات دیگری مانند افسردگی، دو قطبی، وسواس و چندین مورد دیگر نیاز به درمان پیوسته و طولانی مدت دارند.

نشانه های بارز اختلال شخصیت مرزی

لطفا توجه داشته باشید که نمی توان بصورت غیرتخصصی و تنها با یک یا دو نشانه، این ذهنیت را داشت که شخص به اختلال شخصیت مرزی دچار است. بنابراین بهتر است در صورت وجود چنین نشانه هایی از یک روانشناس متخصص و با تجربه کمک بگیریم. از نشانه های بارز این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناپایداری خلقی و نوسانات در احساسات و هیجانات
  • داشتن احساس پوچی، تنهایی و وابستگی شدید عاطفی
  • بروز رفتارهای پرخطر و افراطی یا تهدید به انجام آنها
  • انجام کارهای نامعقول بدون در نظر گرفتن تبعات آن
  • انجام کارهایی مانند شرط بندی و قمار

و موارد دیگری که بر اساس شرایط و وضعیت شخص می تواند در رفتارهای و خلقیات او پدیدار شود. همچنین ممکن است این اختلال با اختلالات دیگری آمیخته باشد که تشخیص و درمان آن را به مراتب دشوارتر نماید.

ناپایداری خلقی و عدم ثبات رفتاری

همانطور که گفته شد؛ یکی از بارزترین نشانه های شخصیت مرزی این است که شخص به لحاظ خلقی در حالت ناپایدار قرار دارد و ثبات خاصی در رفتار، احساسات و هیجانات او وجود ندارد. این افراد معمولا علاقه و اشتیاق خود را نسبت به موارد مختلف به شکل سریعی از دست می دهند و ممکن چیزی را که امروز مشتاق آن بودند، فردا هیچ تمایلی به آن نداشته باشند.

رفتارهای پرخطر و افراطی

یکی دیگر از نشانه های اختلال شخصیت مرزی انجام رفتارهای پرخطر و افراطی است. مواردی مانند انجام یا تهدید به انجام خودکشی، مصرف مواد مخدر، خودزنی و … که نشان از وجود اختلالات روانی در شخص دارد و هر چه سریع تر می بایست نسبت به مدیریت و درمان آن اقدام کرد.

و همچنین ممکن است شخص بدون در نظر گرفتن تبعات جبران ناپذیر، اقدام به انجام کارهایی مانند برقراری روابط جنسی نامشروع بکند که بعدا از آن پشیمان شده و مشکلات جدی تری را ایجاد نموده و شخص را به سمت خودکشی بکشاند.

کسب اطلاعات بیشتر: نحوه مقابله با افرادی که قصد خود کشی دارند

نحوه درمان اختلال شخصیت مرزی

روشهای مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • رفتار درمانی در قالب مشاوره فردی به منظور کنترل خشم و مدیریت رفتار
  • استفاده از روش گروه درمانی برای افزایش تعامل و اثرگذاری
  • استفاده از روش دارو درمانی به کمک روانپزشک

و ترکیبی از موارد فوق که بر اساس شرایط شخص می توان بکار گرفت.

برای درمان همین الان اقدام کنید

اگر نسبت به درمان اختلال شخصیت مرزی بی تفاوت باشیم علاوه بر بدتر شدن وضعیت، امکان اینکه اتفاقات بسیار بدی به وقع بپیوندد وجود دارد. بنابراین توصیه می کنیم سریعا نسبت به رزرو زمان مشاوره اقدام نمایید. در مرحله اول، اقدامات تشخیص و ارزیابی صورت پذیریفته و در ادامه راهکارهای درمانی به کار گرفته می شود. شما می توانید مراحل تشخیص و درمان را با خانم دکتر لیلا جبلی (روانشناس و مشاور) انجام دهید.

برای رزرو مشاوره حضوری یا غیرحضوری کافیست با شماره مندرج در تصویر زیر، تماس حاصل فرمایید.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.