ترس از مرگ

ترس از مرگ

ترس از مرگ به طور طبیعی در ذات همه انسان ها وجود دارد. انسان از بدو تولد به دنبال نور ، روشنایی و امید است و مرگ دقیقا بر عکس تمام این هاست، پس ترسیدن و دوری جستن از مرگ کاملا نرمال می باشد. اما زمانی که این ترس تبدیل به وحشت می شود و شما را از انجام کارهای روزمره خود باز می دارد باید به فکر درمان آن باشید.

مفهوم ترس از مرگ چیست

زمانی که اسم ترس از مرگ در صحبت ها می آید بیشتر ذهن ها سمت ترسیدن از اتفاقات پس از مرگ می رود ، اما ترس از مرگ صرفا به اتفاقات پس از مرگ خلاصه نمی شود بلکه نحوه مرگ و پروسه از دنیا رفتن نیز ممکن است وحشتی بی سابقه برای برخی از افراد به ارمغان آورد. طبیعی است که افراد با بالا رفتن سن ، ترس از دست دادن سلامتی و غیره را همراه خود داشته باشند همچنین طبیعی است که پس از مرگ یکی از دوستان و یا اعضای خانواده ، حس ترس از مرگ را داشته باشند ، اما این ترس در بعضی از افراد پیشرفت کرده و به مشکل بزرگ تر و نگرانی های بیش از اندازه تبدیل می شود.

ترس از مرگ در کودکان

ترس از مرگ والدین برای کودکان ، می تواند تاثیرات مخربی را بر ذهن کودک جا بگذارد. در زمان کودکی و به خصوص سنین زیر ۵ سال ، فاقد حس هایی برای درک اتفاقات و اعتقادات خاص هستند که این موضوع به راحت تر کنار آمدن شان با موضوع مرگ کمک می کند اما برای به رسمیت شناختن این حسِ ترسِ کودکان ، باید شدت و مدت زمان ماندگاری این حس را در نظر گرفت و با کمک متخصص روانشناس به نتیجه قطعی رسید. همچنین وجود حس ترس در کودکان بسیار نرمال و طبیعی است و در بسیاری از موارد به عنوان یک اختلال روانی در نظر گرفته نمی شود. اما برای اطمینان می توانید با مراجعه به روانشناس از وجود داشتن آن اطمینان حاصل کنید.

علائم داشتن ترس از مرگ

ترس از مرگ

علائم ترس از مرگ ممکن است به صورت مقطعی خود را نشان دهد و همیشه همراه شخص نباشد. در واقع ممکن است شما این علائم را تنها به هنگام فکر کردن به مرگ خود یا عزیزانتان تجربه کنید. علائمی که ممکن است هنگام داشتن این فوبیا تجربه کنید به شرح زیر است:

  • حملات پانیک
  • اضطراب بالا (درمان اضطراب)
  • سرگیجه
  • بالا رفتن تعریق
  • ضربان قلب غیرعادی
  • دل درد
  • بالا رفتن حساسیت نسبت به دمای محیط

همچنین زمانی که این فوبیا به سراغ شخص می رود، از نظر روانی نیز بر وی تاثیر گذار است. برخی از علائم به شرح زیر است :

  • دوری کردن از خانواده ، دوستان و عزیزان
  • خشم
  • ناراحتی
  • احساس گناه
  • نگران بودن بیش از اندازه

دلایل ابتلا به ترس از مرگ

عوامل مختلفی ممکن است افراد را در معرض ابتلا به این فوبیا قرار دهد. برای مثال تجربه اتفاقات استرس زا یا آسیب زا در گذشته یا ویژگی های کمرویی و خجالتی بودن در زمان کودکی و یا یکسری از بیماری های جسمی می توانند تاثیر گذار باشند . در بعضی از افراد احتمال ابتلا به این ترس بیشتر است. همچنین عده ای ممکن است به دلایل مذهبی و با تصور اینکه پس از مرگ آینده ای نامعلوم و دردناک را قرار است تجربه کنند، می ترسند. این عادات ، رفتار ها و یا شخصیت ها ریسک بالاتری برای داشتن این ترس را دارا هستند:

  • سن: طبق تحقیقات، استرس و اضطراب های مربوط به مرگ در دهه دوم زندگی افراد بالا می رود و به مرور زمان این ترس کاهش خواهد یافت.
  • جنسیت: هم زنان و هم مردان ترس از مرگ را در دهه دوم زندگی خود تجربه می کنند اما زنان ، در دهه پنجم زندگی خود نیز با موج دوم ترس از مرگ رو به رو خواهند شد.
  • بالا بودن سن والدین: افراد مسن نسبت به افراد جوان تر، ترس کمتری برای مردن دارند. با اینحال هر قدر که افراد مسن از روند پیری و مرگ خود بترسند‌، ترس فرزندان آنها بیشتر خواهد بود.
  • پایین بودن تواضع: افرادی که در طول زندگی خود از تواضع کمتری برخوردار بودند، بیشتر از افراد متواضع از مرگ و مردن می ترسند. افرادی که از تواضع بالاتری برخوردارند، احساس اهمیت بیشتری را در زندگی دیگران تجربه می کنند و از این رو برای مرگ آماده تر هستند و اضطراب قبل از مرگ را تجربه نمی کنند.
  • مشکلات سلامتی: افرادی که مشکلات جسمانی بیشتری دارند در هنگام فکر کردن به مرگ و یا در نظر گرفتن آینده خود، استرس و اضطراب بیشتری را تجربه می کنند.

انواع مختلف ترس از مرگ

  • یکی از انواع مختلف این ترس، ترس از ندانستن است. در واقع هیچکس نمی تواند به طور قطعی بگوید که پس از مرگ قرار است چه اتفاقی برای ما بیافتد و همین ندانستن باعث وحشت افراد می شود.
  • انسان ها همواره می کوشند تا کنترل زندگی خود را در دست داشته باشند و دانستن اینکه بعد از مرگ دیگر این کنترل را روی تمامی اجزای زندگی شان نخواهند داشت ، باعث ترس آنها می شود.
  • ترس از دردناک بودن مرگ نیز یکی دیگر از علت های وحشت انسان ها می باشد. آنها می ترسند که هنگام مردن درد بسیاری را تجربه کنند و هیچ کمکی نیز برای درمان این درد نداشته باشند.
  • ترس از ترک کردن دوستان ، آشنایان و خویشاوندان خود بر روی زمین و ادامه دادن زندگی بدون حضور این افراد ، باعث ترس و وحشت عده بسیاری از افراد می شود.

نحوه درمان ترس از مرگ

اولین قدم برای درمان کردن این فوبیا،‌ مراجعه به روانشناس خوب و با تجربه است که برای رفع مشکل تسلط کافی را دارا باشد. درمان اضطراب، ترس ها و فوبیاها، بیشتر بر روی کاهش نگرانی و ترس های مرتبط با این موضوع متمرکز است. برای انجام این کار ، روانشناس شما ممکن است از راه حل های زیر استفاده کند:

جلسات مشاوره

درمیان گذاشتن احساسات و تفکرات شما با روانشناس در جلسات روان درمانی ، کمک می کند تا راحت تر با آنها کنار بیایید. روانشناس شما همچنین به شما آموزش می دهد تا چگونه و از چه راه هایی با احساسات خود کنار بیایید.

رفتار درمانی

این نوع از درمان با راه حل های عملی بر روی مشکلات تمرکز شخص کار می کند. هدف اصلی این نوع از درمان تغییر دادن نحوه تفکر و نوع دیدگاه اشخاص نسبت به مرگ است.

تکنیک های ریلکسیشن

انجام مدیتیشن و تکنیک های تنفس به کاهش علائم جسمانی و احساس اضطراب شما کمک می کند. با گذشت زمان و انجام تمرین ها به طور مداوم به شما کمک خواهد کرد تا ترس های خود را کنار بگذارید.

دارو درمانی

همراه با جلسات مشاوره ، روانشناس شما ممکن است شما را برای دریافت دارو به روانپزشک ارجاع دهد. با دریافت دارو های ضد اضطراب و کنترل کننده فوبیا و ترس ها ، می توانید مسیر بهبودی را بهتر طی کنید.

همواره به خاطر داشته باشید که ترس ها و فوبیاها به تنهایی درمان نمی شوند و نیاز به کمک یک روانشناس متخصص دارید. برای درمان ترس از مرگ نیز در اولین فرصت اقدام نمایید تا از بیشتر شدن و گسترش آنها جلوگیری کنید. برای رفع مشکل ترس از مرگ می توانید از خدمات مشاوره و روانشناسی خانم دکتر لیلا جبلی بهره مند شوید.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.