ترس از پرواز

ترس از پرواز

در حال حاضر، هواپیما تنها وسیله پرسرعت دنیاست که می توانیم توسط آن در مدت زمان کوتاهی به نقاط مختلف دنیا سفر کنیم. تصور کنید اگر هواپیما وجود نداشت برای سفر از ایران به کشوری مانند آمریکا یا کانادا، چندین هفته می بایست در راه بودیم و این مساله تا چه حدی می توانست موجب اتلاف زمان و مشکلات دیگر (خطراتی مانند تصادف، بیماری و …) شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که سفر کردن با هواپیما، نه تنها خطر خاصی ندارد بلکه طبق آمارهای منتشر شده در مقایسه با سایر روش ها مانند قطار، اتوبوس، کشتی و خودرو شخصی تلفات بسیار کمتری دارد! اگر نمی توانید به دلیل مواردی ترس از پرواز و ترس از ارتفاع یا دلایل دیگر، سوار هواپیما شوید باید بدانید که این نوع ترس، منطقی نبوده و نوعی فوبیا محسوب می شود که می بایست نسبت به رفع و درمان آن اقدام نمایید.

دلایل و ریشه های بروز ترس از پرواز

مغز انسان ساختاری پیچیده تر نسبت به سایر موجودات و حیوانات دارد. همین ساختار پیچیده سبب می شود که انسان درگیر ترس هایی شود که در حال حاضر یا به کل وجود نداشته اما شخص را بشدت درگیر می کند. اگر نتوانیم ذهن خود را کنترل کنیم کار برای ما سخت خواهد شد. از مواردی که می تواند زمینه ساز ترس های غیرمنطقی و بی مورد باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اطلاعات نادرست و مبتنی بر تخیلات
  • در معرض اخبار و اطلاعات منفی بودن
  • بروز حادثه برای نزدیکان و ترس از تکرار آن برای خود

و موارد دیگر …

روش های درمان ترس از پرواز

از روش های مختلفی می توان برای برطرف کردن ترس از پرواز بهره برد. در اینجا، شما را با 7 روش موثر آشنا می کنیم:

یک: مطالعه و کسب اطلاعات کامل

ساده ترین کار این است که در مورد پرواز با هواپیما در اینترنت، جستجو کرده و مطالب و ویدیوهای مرتبط با آن را مشاهده نمایید. از نحوه ورود به فرودگاه، تحویل بار و بلیت و … تا لحظه فرود پرواز جزو مواردی هستند که می توانید در اینترنت، اطلاعات بسیار کاملی را در خصوص آنها بدست آورید. فقط به خاطر داشته باشید که نباید فیلم ها یا اطلاعات مربوط به سقوط و موارد مشابه را جستجو نمایید چون ممکن است ترس از پرواز شما را بیشتر کند.

دو: صحبت کردن با افرادی که سفرهای زیادی با هواپیما داشته اند

اگر در میان آشنایان، نزدیکان و دوستان افرادی هستند که تعداد زیادی تجربه پرواز داشته اند بهتر است با آنها در مورد پرواز صحبت کنید. پس از صحبت کردن با این افراد، خواهید دید که ترس شما از پرواز توجیهی ندارد! حتی ممکن است آنها تجربه هایی مانند از کار افتادن یکی از موتورهای هواپیما، باز نشدن چرخ ها برای فرود و مواردی از این دست را داشته باشند. با این وجود، باز هم ترس از هواپیما، از نوع فوبیا بوده و ریشه منطقی ندارد.

سه: اطمینان کردن به خلبان و توجه به توصیه ها

توجه داشته باشید که هر کسی نمی تواند خلبان باشد! خلبان ها افراد بسیار متخصص، سالم و شجاعی هستند که می توانید به آنها اطمینان نمایید. همچنین علاوه بر خلبان، شخص متخصص دیگری نیز به عنوان کمک خلبان در پرواز وجود دارد که در صورت نیاز جایگزین خلبان شود. بنابراین جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. همچنین بهتر است به صحبت ها و توصیه های خلبان که قبل از شروع پرواز با مسافرین صحبت می کند توجه نمایید.

چهار: کمک گرفتن از مهماندار

اگر نیاز به کمک دارید می توانید از مهماندارها کمک بخواهید. معمولا مهماندارها افرادی با حوصله و مهربان هستند که می توانید در خصوص نگرانی و ترس تان با آنها صحبت کنید. با توجه به اینکه این افراد، دائما در پرواز هستند می توانند ترس کاذب شما را به شکل منطقی از بین ببرند. همچنین اگر مشکل ترس از ارتفاع داشته و کنار پنجره قرار دارید می توانید با مهماندار صحبت کنید تا جای شما را تغییر دهد.

پنج: اطمینان کردن به خداوند

عمر دست خداست! اگر به این موضوع اعتقاد کامل دارید بنابراین بهتر است همه چیز را به خداوند بزرگ و متعال بسپارید. فقط کافیست بر مبنای منطق و عقلی که خدواند برای شما ارزانی داشته تا جان خود را از خطرات حفظ کنید، استفاده نمایید.

شش: درمان ترس از پرواز با روش حساسیت زدایی منظم

این روش می بایست توسط روانشناس برای مهار درمان ترس از پرواز مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت، موقعیت استرس زا بصورت ذهنی یا شبیه سازی شده ایجاد می شود که فرد در آن موقعیت بتواند به کمک روانشناس، بر ترس بی مورد خود غلبه کند.

هفت: دارودرمانی (به واسطه ارجاع روانشناس به روانپزشک)

اگر در هنگام ترس مشکلاتی مانند حملات پانیک، افزایش یا کاهش فشار خون و … برای فرد ایجاد شود در صورت صلاحدید روانشناس به روانپزشک یا سایر حوزه ها ارجاع داده می شود.

مراجعه به روانشناس

اگر به روانشناس برای درمان ترس از پرواز نیاز دارید می توانید با شماره مندرج در تصویر زیر برای برخورداری از خدمات مشاوره و روانشناسی خانم دکتر لیلا جبلی، اقدام نمایید.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.