توجه طلبی

توجه طلبی

اگر برای بدست آوردن نظر یا توجه دیگران حاضر هستید دست به هر کاری بزنید خطر بزرگی به لحاظ شخصیتی و سلامت روحی روانی، شما را تهدید می کند. افرادی که میل زیادی به جلب توجه دیگران به شکل افراطی دارند دچار یک نوع اختلال روانشناختی تحت عنوان توجه طلبی شده اند که هر چه سریع تر می بایست نسبت به بررسی و درمان آن به کمک روانشناس، اقدام گردد.

اگر مایل به کسب اطلاعات در خصوص این اختلال هستید و همچنین به دنبال روش های تشخیص و درمان آن هستید پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه نمایید. حتی اگر خودتان چنین مشکلی ندارید دانستن این موارد می تواند به اطرافیان شما که ممکن است چنین اختلالی داشته باشد کمک شایانی نماید.

توجه طلبی چیست؟

توجه طلبی که به آن تایید طلبی نیز گفته می شود نوعی از اختلال شناخته شده شخصیت نمایشی (Histrionic Personality Disorder) است. این افراد، تمایل بسیار زیادی به جلب توجه و در کانون توجه بودن است. به این معنی که شخص به هر قیمتی که شده (حتی رفتارها و حرکات نامناسب) می خواهد تایید و نظر دیگران را به خود جلب نماید.

این رفتارها غالبا موجب انتقال حس منفی به افراد دیگر شده و در بسیاری از مواقع، توسط آنها طرد می شوند. در برخی از موارد نیز، متاسفانه افراد دارای اختلال توجه طلبی توسط افراد دیگر به شکل کاذبی مورد تایید قرار می گیرند تا موجباب سرگرمی، سوء استفاده و مواردی از این دست را فراهم نمایند. در طی چند سال اخیر با وجود گسترش شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، آمار اینگونه رفتارها (تمسخر و سوء استفاده) به شکل عجیبی بالا رفته و موجب بروز مشکلات بزرگی در زندگی افراد توجه طلب شده است. حتی در برخی از مواقع، ممکن است به واسطه وارد شدن آسیب های روحی روانی، شخص اقدام به خودکشی نماید. بر همین اساس، عاجزانه از همه افراد تقاضا می کنیم که در مواجهه با این افراد به اختلال آنها دامن نزده و تنها کمکی که لازم است ارجاع آن شخص به روانشناس مجرب در این حوزه می باشد.

مطلب پیشنهادی: نحوه جلوگیری از خودکشی اطرافیان

علائم و نحوه تشخیص اختلال شخصیت نمایشی (HPD)

لطفا توجه داشته باشید که تشخیص قطعی این موضوع (حتی با وجود نشانه های بارز) می بایست توسط روانشناس صورت پذیرد. از علائم و نشانه های توجه طلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر شخص در کانون توجه نباشد ممکن است علائمی مانند ناراحتی و احساس پوچی داشته باشد.
  • دروغگویی، افراط در رفتار و بیان (بخصوص انجام کارهای غیر متعارف)
  • اهمیت دادن بیش از حد به ظاهر (آرایش نامتعارف، پوشیدن لباس های عجیب و …)
  • ممکن است سوال هایی در جهت تایید بپرسند. مثلا من چطورم؟ لباسام خوبه؟ مدل موهام خوبه و ….!
  • ممکن است رفتارهایی مانند تمسخر، ایراد گرفتن و مواردی از این دست را داشته باشند.
  • ممکن است از جنس یا برند لباس، گوشی، ساعت، ماشین و … برای جلب توجه صحبت کنند.

و ده ها مورد دیگر که به نوعی، نشانه هایی از اختلال HPD هستند. همچنین باید توجه داشت احتمال بسیار بالایی وجود که شخص چند اختلال را با هم داشته باشد و بر همین اساس، تشخیص اینکه فرد چه مشکلی دارد می بایست توسط روانشناس صورت گیرد.

روش های درمان توجه طلبی

با توجه به اینکه ریشه توجه طلبی در مواردی مانند پایین بودن اعتماد به نفس و همچنین مشکلات مربوط به عزت نفس است می بایست برای درمان توجه طلبی به سراغ مشکلات شخصیتی فرد رفته و آنها را درمان کرد. در واقع با درمان مشکلات اصلی، موضوع تایید طلبی نیز برطرف خواهد شد. بر همین اساس، پیشنهاد می کنیم حتما با روانشناس مجرب در این حوزه ارتباط بگیرید تا مشکل شما به شکل اصولی، درمان شود.

در صورت وجود چنین مشکلی کافیست با شماره 02188881984 تماس حاصل فرموده و از خدمات خانم دکتر لیلا جبلی (روانشناس و مشاور) بهره مند شوید. دکتر لیلا جبلی با بیش از 20 سال تجربه موفق، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.