انگیزه چیست و چگونه می توان آن را افزایش داد؟

انگیزه

تا نزدیک صبح بیدارم و توی شبکه های اجتماعی هستم؛ بعدش می خوابم تا لنگ ظهر! از خواب هم که بیدار میشم انقدر کسل و بی انگیزه هستم که انگار چند روزه نخوابیدم! هیچ برنامه ای برای خودم ندارم و از این مدل زندگی کردن خسته شدم 🙁

اگر شما هم در حالتی شبیه به مورد فوق هستید در دسته انسان های بی انگیزه قرار می گیرید و حتما باید سریعا به فکر حل این مشکل باشید. بی انگیزگی یکی از نشانه های بیماری های روحی روانی مانند افسردگی، اضطراب، کمبود اعتماد به نفس و مواردی از این دست می باشد.

ما با شما هستیم تا کمک کنیم دلایل بی انگیزگی را کشف کنید و با راهکارهای ارائه شده، نسبت به درمان و رفع آن اقدام نمایید. در ابتدا باید بدانیم بی انگیزه بودن چه مفهومی دارد؟

انگیزه چیست؟

انگیزه را می توان نیرویی محرکه در نظر گرفت که شوق و انرژی ما را برای رسیدن به هدفی یا انجام کاری، تشدید می کند. انگیزه از مغز و فکر ما سرچشمه می گیرد و در واقع حالت و نگرش روحی ما را نسبت به آن موضوع، مشخص می کند. اگر ما برای انجام دادن کاری، میل بسیار زیادی داریم انگیزه ای نیز پشت این میل و شوق زیاد وجود دارد. نتیجه بررسی ها در حوزه ورزش و تحصیل نشان می دهد افرادی که علاوه بر موارد لازم مانند تلاش، برنامه ریزی و … دارای محرک انگیزه نیز هستند به نتایج بسیار خوبی دست پیدا می کنند.

انگیزه داشتن موجب ترشح هورمون های شادی بخش در مغز می گردد که همین موضوع، انرژی فرد را دو چندان می کند. به همین دلیل است که می بینیم فرد با انگیزه دست از تلاش بر نمی دارد!

دلایل نبود انگیزه

علل متعددی در کاهش یا فقدان انگیزه، نقش دارند. برخی از موارد متداول، عبارتند از:

  • وجود مشکلات روحی روانی مانند افسردگی، نبود اعتماد به نفس و …
  • قرار گرفتن در محیط های تربیتی نامناسب مانند تحقیر، سرزنش و …
  • شکست های مداوم
  • تنها بودن و نداشتن حامی
  • طرد شدن از جمع و گروه
  • وجود اهداف غیرمنطقی و برنامه ریزی نادرست

و موارد متعدد دیگر که می بایست نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

روش های افزایش انگیزه

برای افزایش انگیزه می بایست مواردی که در بالا به آنها اشاره شد را برطرف نماییم. این موارد، عبارتند از:

  • تامین سلامت روان
  • تعیین اهداف منطقی و برنامه ریزی صحیح
  • پاداش دادن به خود برای انجام کارها
  • استفاده بهینه از فرصت ها
  • مدیریت زمان
  • خودباوری و داشتن ایمان به توانایی ها
  • کاهش استفاده از شبکه های اجتماعی

افزایش انگیزه با تامین سلامت روان

همانطور که گفته شد یکی از عمده دلایل بی انگیزگی، وجود مشکلات روحی روانی است. این موضوع می بایست توسط روانشناس بررسی گردیده و در صورت وجود مشکل، نسبت به رفع آنها اقدام گردد. پس از درمان مشکلات روحی روانی، شخص خواهد دید که به واسطه بالا رفتن سلامت روان، میزان انگیزه در او افزایش پیدا کرده است.

تعیین اهداف منطقی و برنامه ریزی صحیح همراه با مدیریت زمان

یکی دیگر از دلایل بی انگیزگی، تعیین اهداف بلندپروازانه و غیرمنطقی با برنامه ریزی نادرست است. به همین جهت وقتی شخص می بیند که نخواهد توانست به هدف خود برسد، دلسرد شده و انگیزه خود را از دست می دهد. بر همین اساس می بایست اهداف معقول با برنامه ریزی صحیح همراه با مدیریت زمان داشته باشیم. اگر خودمان این مهارت را نداریم می بایست از یک مشاور روانشناس متخصص در این حوزه، کمک بگیریم.

تقویت خودباوری

خودباوری از اعتماد به نفس و عزت نفس، سرچشمه می گیرد. اگر شخصی به توانایی های خود ایمان نداشته باشد بسیار بعید است که انگیزه انجام کاری را داشته باشد و حتی در صورت انجام، نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت. بر همین اساس می بایست با شناخت خود با تکیه بر توانایی های شخصی، نسبت به تقویت انگیزه اقدام کنیم.

به حداقل رساندن زمان استفاده از شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی برای اغلب افراد مضر هستند و موجب اتلاف وقت و بی انگیزگی می شوند. بر همین اساس می بایست زمان اینکار را به حداقل ممکن رسانده و از زمان خود به شکل بهینه استفاده نمایید.

مراجعه به روانشناس

اگر احساس می کنید فاقد انگیزه هستید حتما می بایست با یک مشاور روانشناس در ارتباط باشید تا موضوع، بررسی شود. اگر چنانچه بی انگیزگی از جانب اختلالات روحی روانی باشد می بایست آنها را درمان کرد. همچنین اگر موانعی مانند برنامه ریزی نادرست و موارد مشابه وجود دارد با تصحیح آن می تواند این موضوع را برطرف کرد. در صورت نیاز می توانید از خدمات مشاوره روانشناسی خانم دکتر لیلا جبلی بهره مند شوید.

برای رزرو زمان مشاوره تنها کافیست با شماره مندرج در تصویر زیر تماس حاصل فرمایید.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.