اهمال کاری چیست و چگونه درمان می شود؟

اهمال کاری

تصور کنید فردی برای انجام یک کار (مثل امتحان، تحویل پروژه و …) دقیقا یک ماه فرصت دارد. این شخص برنامه ریزی می کند که در این مدت، کار خود را به شکل مطلوبی انجام دهد. در چند روز اول بنا به دلایلی مانند بی حوصلگی، نداشتن انگیزه، وقوع اتفاقات غیرمترقبه و … کارها به تعویق می افتد. شخص مجددا برنامه ریزی می کند اما مجددا همین موارد تکرار شده و این موضوع در دفعات بعدی نیز به همین صورت ادامه می یابد! تا جایی که شخص به خود آمده و می بیند که تنها چند روز تا موعد مقرر باقی مانده و عملا هیچ کار موثری انجام نشده است. طبیعتا فرد، مضطرب شده و همین موضوع باعث پیچیدگی موضوع می گردد و نتیجه نهایی، همانطور که می توان حدس زد انجام نشدن کار است. اگر چنین مواردی در رفتارهای شما نیز دیده می شود به احتمال بسیار زیاد در معرض یا درگیر اهمال کاری هستید و پیشنهاد می کنیم حتما به ادامه مطلب، توجه نمایید.

اهمال کاری چیست؟

در روانشناسی، اهمال کاری به حالتی گفته می شود که فرد مرتبا کارهای خود را به تعویق انداخته و خودش نیز از این حالت کلافه می شود. در واقع با وجود اینکه، شخص می خواهد کارهایش را انجام دهد بنا به دلایل متعدد از انجام آن خودداری کرده و یا بصورت ناقص انجام می دهد. معمولا این موضوع در مواردی که شخص، علاقه ای به انجام آن کار ندارد بیشتر دیده می شود.

البته می بایست دلایل اهمال کاری بصورت تخصصی توسط روانشناس، بررسی گردد تا بتوان نظر دقیقی در این خصوص ارائه داد. ممکن است شخص به موضوعی علاقه داشته باشد اما به واسطه اختلالات و مشکلاتی مانند افسردگی، کمال گرایی، مشکلات جسمی و … درگیر اهمال کاری گردد. بنابراین بررسی این موضوع می بایست بصورت تخصصی انجام شود و نمی توان بصورت سطحی و موردی در این خصوص، اظهارنظر کرد.

کسب اطلاعات بیشتر: افسردگی و نحوه درمان آن

همچنین: کمال گرایی چیست و چگونه درمان می شود؟

دلایل اهمال کاری

به تعویق انداختن کارها یا همان اهمال کاری که غالبا در نهایت به انجام ندادن کارها ختم می شود می تواند دلایل متعددی داشته باشد. از عمده دلایل این موضوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برنامه ریزی اشتباه و عدم اولویت بندی صحیح
  • عدم مدیریت صحیح زمان
  • ضعف در تصمیم گیری
  • موکول کردن کارها به دقیقه 90!
  • وجود کمال گرایی
  • وجود ذهنیت و باورهای اشتباه
  • وجود مشکلات روحی روانی مانند اضطراب و افسردگی
  • وجود مشکلات جسمی

روش های درمان اهمال کاری

باید توجه داشت اهمال کاری می تواند آسیب های بسیار عمیق و جبران ناپذیری به ما وارد نماید. بنابراین برای تشخیص و درمان می بایست به روانشناس متخصص در این حوزه مراجعه کنیم. در ادامه به برخی از روش هایی که می توانند در برطرف شدن یا کاهش اهمال کاری موثر باشند اشاره می کنیم:

  • پاداش دادن سریع به خود برای انجام کارها (حتی موارد جزئی و کوچک)
  • برنامه ریزی بصورت کوتاه مدت (صرفا برای افراد اهمال کار)
  • داشتن برنامه روزانه واقع گرایانه و اجتناب از برنامه ریزی آرمانی و غیرمنطقی
  • سعی در جلوگیری از اتلاف وقت (مثلا به حداقل رساندن گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و …)
  • سعی در بیشتر شناختن خود و برنامه ریزی متناسب با شرایط روحی و جسمی

باید توجه داشت که موارد فوق، تنها تعدادی از روش های موثر هستند که آن هم می بایست متناسب با شرایط فرد مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال اگر نتیجه بررسی ها این باشد که شخص افسرده شده و یا کمال گرایی دارد می بایست نسبت به درمان آن موارد نیز اقدام کرد. یا مثلا اگر احتمال داده شود که شخص مشکل یا بیماری جسمی دارد می بایست به متخصص این حوزه ارجاع داده شده و در کنار آن به درمان اهمال کاری نیز پرداخته شود.

مطلب پیشنهادی: تنبلی و نحوه درمان آن

مراجعه به روانشناس

همانطور که گفته شد تشخیص و بخصوص درمان اهمال کاری باید توسط روانشناس صورت پذیرد. خانم دکتر لیلا جبلی با بیش از 20 سال تجربه در حوزه روانشناسی، آماده ارائه خدمات متناسب با این موضوع می باشد. برای ارتباط با ایشان، تنها کافیست با شماره مندرج در تصویر زیر تماس حاصل کرده و زمان مشاوره حضوری یا غیرحضوری خود را تعیین نمایید.

شماره روانشناس و مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.